Kontakt os i dag for at høre mere
Telefon
98 55 23 44

Fakta om græs

Sådan gør du

Sten større end golfbolde fjernes fra overfladen, mindre småsten er normalt uden betydning for etablering. Underlaget skal bestå af muld 10 – 20 cm. Tyk, jævn og fast uden at være sammenkørt eller kompakt. Et løst underlag vil altid resultere i en ujævn græsplæne.

Jævn underlaget ud og træd det varsomt fast ved at gå i det med små skridt – her kan hele familien deltage, stor som små. Man kan ikke gøre underlaget fast ved at tromle. Den trykker kun topperne og giver et falsk indtryk af jævnhed. Træd fast og jævnt ud med ryggen af en rive eller ved at trække en palle eller lignende hen over arealen.

Tip

Bær altid rullen ind imod kroppen . Begynd med at lægge langs en lige kant og læg i murstens forbandt. Lav en bort som begyndelse og afslutning – det pynter på det færdige resultat.

Når du lægger næste rulle, så vær opmærksom på at støde rullerne nøjagtigt sammen. Rullerne må ikke overlappe, og der må heller ikke være mellemrum imellem sammenføjningerne.

Du kan eventuelt trække rullerne sammen med en rive. Vær omhyggelig fra rulle til rulle med hele tiden at justere rullerne ind.

Vedligeholdelse af græsplæne

Rullegræs har det som et bortadopteret barn. Det har mistet sine rødder. Derfor kræver det særlig stor opmærksomhed i den første tid. De nylagte ruller må ikke tørre ud. I perioder med stor fordampning er det vigtigt at græsset bliver vandet straks efter udlægningen. Der skal bruges en havevander og der vandes indtil vandet er trængt igennem rullerne sådan underlaget også er vådt. -Løft et hjørne for at kontrollere. Vær særlig opmærksom langs husmure under udhæng og større træer.

Græsset bør aldrig klippes tættere end 3 cm. Når græsset har ligget i
​ca. 3 – 4 uger, bør du gøde første gang, med 2,5 kg. plænegødning pr. 100 m2. Fremover bør du gøde 3 gange om året (april – juli – september) med plænegødning (12 – 2 17)

Gøder du som nævnt, får du ikke bare en flot plæne, men du holder også mosset væk.

Hvordan?:

  • Sten der er større end golfbolde, fjernes fra jorden.
  • Underlaget skal bestå af 10-20cm tykt muld; jævn og fast.
  • Rul græsset ud på det ønskede areal.
  • Vær omhyggelig med, at rullerne slutter helt tæt.
  • De må heller ikke ligge dobbelt.
  • Det er vigtigt, straks at gennemvande den nye græsplæne.
  • Helst med havevander, så underlaget under rullerne også bliver vådt.

"Rullegræs er som en almindelig græsplæne

- dyrket på vores marker, hvor græsset passes og plejes med stor omhu"

Kontaktinformation

Rosbjergvej 4, 9500 Hobro

Tlf.: 98 55 23 44

info@volstruprullegraes.dk

www.volstruprullegraes.dk